Tilapäivityksiä harrastuksista

Hei taas ja terveisiä Assemblysta! Kuten vanhat kävijät ehkä huomaatte, blogini sisältöä viilattiin uusiksi ja ulkoasua on vaihdettu, joten vaihteeksi raapustelen valkoista mustalle. Olen myös huomannut blogien kirjoittelun ja muiden blogien seurailun olevan viihdyttävämpää kuin luulin. Internet luo tästä ihanteellisen harrastuksen muiden harrastusten tavoin. Myös pelaaminen ja tavallinen verkkokirjoittelu ovat harrastuksia – hyvässä ja pahassa.

Assembly Summer 2011

Olin 4-7.8. pidetyissä Assembly-tietokonefestivaaleissa avustustöissä ja tietysti myös nauttimassa paikan tapahtumista, vaikkakin vain vähän. Noin 3000 nörttiä valtasivat Hartwall Areenan täyteen ja itselleni tämä oli neljäs käyntikerta Assyilla. Tapahtumia piisasi cd-levyjen heitosta demo-kompoihin ja lavalla oli myös cosplayta ja Machinae Supremacy -metalliyhtye. Peliturnausten puolella suurin palkintopotti oli ASUS ROG:n StarCraft 2 -turnauksella, jonka 8000 euron pääpalkinto houkutteli pelaajia ympäri maailmaa. Myös mm. Brinkiä, Team Fortress 2:ta ja Tekkeniä pelattiin.

Ottamiani kuvia voi katsella verkkoalbumistani. Harmittavaa, etten vielä omista digijärkkäriä, joka olisi käyttämisen arvoinen tällaisille tapahtumille. Linkitänpä lisäksi muiden ihmisten ottamiin kuviin – tässä assembly.galleria.fi ja Gaming.fi.


Norjan tragedian jälkeen

Norjan verilöyly on herättänyt paljon puheenaiheita liittyen väkivaltapeleihin. Niiden vaikutuksista on pohdiskeltu huomattavan paljon sen jälkeen, kun Breivikin harrastuksien yksityiskohdat selvisivät. Tämän myötä tapaus on saanut suomalaiset mediat haastattelemaan Assemblyssä käyneitä peliasiantuntijoita. He vertaavat videopelaamista vaikkapa jalkapalloon, joka on myös harrastus. Rock-musiikin tavoin pelaamisesta on nuorisolle tullut osaksi kulttuuria, johon vanhemmat eivät välttämättä osaa suhtautua positiivisesti.

Myös anonyymikirjoittajiin ja vihapuheisiin on suhtauduttu entistä enemmän. Ministeri Erkki Tuomioja on vastustanut nettiin kirjoittelusta tuntemattomina ja Eva Biaudetin mukaan lievemmistäkin vihapuheista on rangaistava.

Sinänsä koko nimellä esiintyminen on hyvä juttu. Mitä enemmän käyttäjä uskaltaa kertoa henkilöllisyydestään netissä, sitä vakuuttavammaksi hän voi saada vaikkapa kertomastaan mielipiteestään. Sitä enemmän hän myös vastaa kirjoituksestaan. Sitä paremmin hän voisi harkita julkaisuhetkellä, mitä laittaa internetiin ja perumaan mokiaan viime hetkellä ennen allekirjoituksensa singeerausta. En kuitenkaan missään nimessä kehottaisi ketään antamaan itsestään henkilötietoja julkisuuteen, koska varsinkin kokemattomilla käyttäjillä on riskejä tehdä virheitä – ja se on todella, todella helppoa. Sitä tapahtuu paljon ja jatkuvasti – esimerkiksi Facebookissa.

Tällaista tällä kertaa. Voin lämpimästi suositella lukea muiden käyttäjien aiheisiin liittyviä kirjoituksia, kuten verkkokeskustelusta Lehmätkin lentäis -blogilta ja vihapuheista oikeus ja kohtuus -blogilta. Jatketaamme harrastuksia.


Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: