Elektronista urheilua

Viikonloppuna 3.-4.9.2011 järjestettiin Helsingissä Nuorisotalo Hapessa ESPC 2011 -tapahtuma, jossa oli kaksi tietokonepelaamiseen pohjautuvaa turnausta. Suomen parhaimmat joukkueet kokoontuivat pelaamalla taistelemaan suurista rahapalkinnoista kahdella eri pelillä, Counter-Strike: Source ja Call of Duty 4. Osa matseista ”streamattiin” suoraan lähetykseen selostuksineen, jota oli seurattavissa Gaming.fi-sivuston kautta. Tapahtuman ansiosta ns. ”eSports”-urheilulaji on kasvanut Suomessa entistä merkittävämmäksi, joten uskon vahvasti tapahtuman kannustaneen lisää tavallisia hiirenpyörittäjiä kilpapelaamiseen. Lisää vastaavia tapahtumia on luvassa, ja niistä tullaan myös raportoimaan edellä mainitulle sivustolle.

Olin itse paikalla vastaamassa uutisoinnista, kuvaamisesta ja monista muista ylläpitoon liittyvistä seikoista muiden järjestäjien ohella. Tässä lainaukseni Gaming.fi:n loppukommenteista:

ESPC oli hieno tapahtuma, vaikka kädet töitä täynnä olivatkin. Viikonloppu hurahti nopeasti ohitse, nyt edessä on paluu tavalliseen arkeen. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Lähdimme Tampereelta ajelemaan lauantaina jo aamuyhdeksän aikaan ja tukevan pizza-lounaan jälkeen tulimme paikan päälle samaan aikaan, kun kilpailut olivat alkamaisillaan. Levitin läppärini yläkertaan ja aloitin järkkärillä kuvien räpsimisen, tulosten päivityksen ja monien muiden ylläpitoon liittyvien asioiden hoitamisen samantien.

Ensimmäisenä päivänä streamissa oli ongelmia muun muassa äänen ja videokuvan synkkaamisen kanssa, joten ensimmäisiä pelejä ei päästy seuraamaan aivan toivotulla tavalla. Sinnikkäät ylläpitäjät pitivät kuitenkin huolen, etteivät ongelmat toistuneet seuraavana päivänä ja saimme hienon ja jännittävän loppupäivän.

Olen ollut monta kertaa raportoimassa esports-turnauksia ja haluaisin mainita, ettei yksikään ole pitkään aikaan onnistunut näin hyvin järjestäjien yhteistyön osalta. Tiivis yhteistyö toimi mahtavasti ja ilman sitä ei katsomon päästä olisi ollut mahdollista seurata mitään näkemisen arvoista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kävin ESPC-tapahtumassa ja mielenkiinto seuraavien tapahtumien osalta on korkealla.

Kiitos kaikille tasapuolisesti! En sano, että toivottavasti törmäillään, vaan törmätään seuraavalla kerralla!

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: