Matkoilla pelitapahtumasta toiseen

Työskennellessäni Gaming.fi:n riveissä olen tänä vuonna ennättänyt vierailla molemmissa Assembly-festivaaleissa ja ESPC-turnaustapahtumassa, joista voi lukea mietteitäni aiemmista blogipäivityksistäni. Nyt on pari uutta pelitapahtumaa ja kilometrejä takana – taas kerran.

Hiljattain kävin ensimmäistä kertaa Porin Winnovassa järjestettävissä, noin 400 konepaikan kokoisessa Insomnia XIII -tapahtumassa. Tavallisen lanituksen lisäksi siellä oli ahkerien järjestäjien ansiosta paljon menoja ja meininkiä InsomniaGame 2.0:n myötä, kuten omin jaloin pelattavaa Pacmania. Kaikilla kävijöillä riitti siis tekemistä, oli sitten konepaikka tai ei. Öinä oli hyvä nukkua, sillä sitä varten oli varattu erillinen rakennus.

Paikan päällä järjestettiin myös PC- ja konsoliturnauksia, kuten Counter-Srike: Source, StarCraft 2 ja Street Fighter IV. Muun muassa Tekken 6 jaksoi huudattaa yleisöä finaalin loppuun saakka.

Lainatulla (eli en vielä omista omaa järkkäriä) Nikon D80-kameralla räpsittyjä kuvia voi käydä vilkaisemassa täältä. Alla on ottamaani videota:

Seuraavalla viikolla lähdettiin aamuseitsemältä ajelemaan kahden muun tamperelaisen kanssa kohti Helsinkiä. Messukeskuksessa järjestettiin jokavuotiset viihde-elektroniikkamessut, DigiExpot, joiden lisäksi alakerrassa oli samanaikaisesti Skiexpo, BoardExpo, HifiExpo ja Lätkä&Säbä-Expo.

Tällä kertaa DigiExpoilla oli esillä kameroiden ja muiden laitteiden lisäksi pelit ja pelaaminen. Kävijät ovat päässeet testaamaan monia uutuuspelejä sekä katsomaan Kinect- ja PlayStation Move -pelien ohjaamia tanssinäytöksiä. Paikan päällä järjestettiin myös StarCraft 2 -turnaus, jonka voittaja kuittasi itselleen 6000 dollaria.

Ottamiani kuvia voi käydä selailemassa täältä. Tapahtumavideota voi vilkaista alta:

Katsotaan, mihin reissaan seuraavaksi. Ottaen huomioon, että lähiaikoina on tiedossa lisää pelitapahtumia – ja todennäköisesti käännyn joissakin. Todennäköisesti viimeistään seuraavilla LanTrekeillä, sillä asustan lähellä tapahtumapaikkaa. We’ll see!

10.11.2011 – Pelikahvila Blackstorm Gaming Cafe aukeaa Jätkäsaaressa
09.12.2011 – Solid Nostra -lanit Helsingissä
13.01.2012 – LanTrek 2012 -lanit Tampere Areenalla

One thought on “Matkoilla pelitapahtumasta toiseen

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: