Järkkärin takana

Vihdoin koitti se päivä, kun sain kauan kaivatun järjestelmäkameran. Valinta ei ollut vaikeaa, sillä Verkkokauppa.comin tarjouspäiviltä oli helppoa valikoida edullinen testivoittaja, Canon EOS 600D.

Erityisesti valintaan vaikutti hyvän merkin ja laadun lisäksi rungon jämäkkyys ja videokuvausominaisuudet, sillä valokuvaamisen lisäksi halusin yhdistää nämä molemmat mahdollisuudet samaan laitteeseen. Kamera ei kuitenkaan ole erityisemmin suunniteltu videokuvaukseen, sillä se mm. ei osaa automaattitarkentaa kuvauksen aikana samanaikaisesti.

Seuraavaksi vuorossa on, tai siis on ollut jo jonkin aikaa, nimittäin kuvaustaitojen kehittäminen. Ennen kameran hankintaa se alkoi lähteä jo siitä, kun eräänä unettomana yönä kehitin itselleni tekemistä. Luin internetistä järjestelmäkameran käyttöä koskevia alkeita ja katselin ammattilaisten kuvaamia videoita YouTubesta. Jälkeenpäin kaivasin esiin n. 300-sivuisen oppaan, jossa on kattavasti tietoa mm. kuvaamisesta eri olosuhteissa ja selostuksia erilaisista objektiiveista.

Esimerkkinä mainittakoon kuvaamista pimeässä, jossa läheskään täydellisen kuvan ottaminen lienee yksi vaikeimmista tavallisissa olosuhteissa. Vaikka tällaisissa tapauksissa tulisi käyttää jalustaa, millä sen virittäisi vaikkapa liikkuvan auton sisään? Niinpä niin, ei muuta kuin säätämään valotusaikaa riittävän pieneksi ja ottamaan kamerasta jämäkkä kuvausote.

Objektiivit ovatkin seuraavina hankintalistalla, sillä kamerakassi kammoaa tyhjyyttään. Vielä en tiedä, mitä lähtisin ostamaan ensin, telen, kalansilmän vai jonkin muun. Katsotaan, mitä tulevat tarpeet vaativat.

Tällainen harrastuspurkaus tällä kertaa. Pitäisi taas päästä reissuihin, joissa löytyy otettavia kuvia. Muutamia otoksia voi käydä vilkaisemassa täältä, mahdollisesti uppailen lisää kuvia samaan galleriaan.

Sori, tykkään muokkailla kuvia tällaisiksi Adobe Lightroom:lla.

Asiasta kolmanteen, nimittäin blogiin. Vaikka olen laiskuuteni takia päivitellyt tänne juttuja hitaasti, tilastoista päätellen täällä kuitenkin vierailee kymmeniä joka päivä. Yksi ponnistus lienee tietokoneen kasaamista käsittelevä koneblogi, joka olikin vaivalla kirjoitettu juttu.

Kaikkein luetuin on kuitenkin myös googlatuin sivustolle johdattanut juttu, joka on lista Android-sovelluksista. Vissiin siitä on ollut apuja monille Android-puhelinten käyttäjille, joten eipä se ole julkaistu turhaan. Tiedän siis, mistä aiheesta voisin kirjoitella jatkossakin. Ja mitä parasta, HTC Desire Z löytyy vieläkin taskusta. So, stay tuned!

Ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: