Google+ kehittyy, mutta…

Viime vuonna Google+:n nouseminen suurten sosiaalisten medioiden joukkoon aiheutti paljon keskustelua ja närää Facebookin suhteen kilpailijana. Itse otin tämän positiivisena vastaan, sillä luottamukseni Facebookiin on korruptoitunut tietoturvasyiden lisäksi tietojen käyttämistä markkinointitarkoituksia varten. Vaikka Google+:aa kehuttiin paljon selkeämmäksi etenkin tietojen näkyvyyden kannalta, tuliko siitä vielä korviketta siniselle äffälle? Ei, vielä on pitkä matka siihen.

Missä olen chattaillut eniten? Facebookissa. Mihin olen nyt viime aikoina laittanut eniten päivityksiä? Twitteriin.

Mutta miksi en ole aukaissut Google+:aa yhtä usein? Koska se on niin vähässä asiassa ainutlaatuinen. Tutut harvemmin julkaisevat sinne mitään mielenkiintoista. Uutisia siellä kyllä on, mutta luen ne mielummin muualta. Eli kysymys kuuluu toisin päin; miksi pitäisi vaivautua sinne?

Kaikista hyödyllisin palvelun tarjoama ominaisuus minulle on ollut kännykällä otettujen kuvien automaattinen siirto suoraan verkkoon, joten kuvien tarkastaminen tietokoneella kävi missä vaan kuin lasten leikki. Myöhemmin tulivat pelit, jotka antoivat käyttäjille osasyytä pysytellä palvelussaan esimerkiksi päihittämällä kavereitaan parhaimmilla Angry Birds -pisteillään. Mutta pelit eivät silti vielä pelastaneet Google+:aa kuopastaan. Eivät edes sivut, jotka olisivat kuitenkin pitänyt julkaista jo beta-vaiheen alussa. Mitä vielä tarvitaan?

Toisin, kuin Twitter ja Facebook hyödyntävät kolmansien osapuolten sovelluksia, Google+ ei. Voit toistaiseksi käyttää Google+:aa vain sen omilla, virallisilla sovelluksillaan. Eli Farmvillet ja kaikennäköiset näppärät sovellukset, joita Google ei ole keksinyt, jäävät Google+:n ulkopuolelle. Google+ on toisin sanottuna suljettu palvelu, jossa on mahdollisuus vierailla.

Syynä voi myöskin olla se, että ihmiset eivät jaksa liittyä uusiin, sosiaalisiin palveluihin. Etenkin Facebookia on hehkutettu joka puolella ja siitä on tullut tunnussymboli sosiaaliselle medialle. Onko liika jo liikaa, joko alkaa riittää?

Tekeekö Google jälleen Buzzit, vai voisiko se nousta muiden some-palvelujen tasolle? Se jää nähtäväksi.

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: