Mikä siinä älyluurissa viehättää?

Olen tekniikasta kiinnostuneena ihmisenä pohtinut pitkään muutamien trendilaitteiden kuten älypuhelimien villitystä, mutten ole saanut kirjoitettua siitä juurikaan mitään blogilleni. Itse notkahdin tähän silloin, kun aloitin pari vuotta sitten halpa-Androidista ja ostin sen jälkeen HTC Desire Z -näppäimistöpuhelimen. Myönnän, ettei niiden ostolle ollut muuta perusteltua syytä kuin ovat vaan olleet ”jänniä” välineitä ja saisin niistä paljon irti vielä jossain vaiheessa. Kameralla kuvaaminen, sosiaalinen media, pelit ja karttaohjelma voidaan monesti mainita syiksi. Mutta uskon enemmän siihen, että mobiilista on vaan tullut uusi viihteen muoto, aivan kuten televisiostakin aikoinaan. Se vain vaatii kiinnostaneelta kuluttajalta sopivan laitteen, jolla voidaan toteuttaa niitä ”jänniä” hetkiä. Elikkä mitä, lukea kahvitauon aikana iltapotaskan uutisia ja käydä Facebook-statuksia läpi, vaikka sosiaalinen työkaveri istuu aivan vieressä?

En kiellä sitä, että älyluuri olisi hyödytön kapine. Olen hyödyntänyt HTC:tani monessa asiassa, kuten mitannut urheilusuorituksia juoksulenkillä kuunnellen internetin kautta musiikkia, kirjoitellut paljon muistiinpanoja, päivitellyt kalenteria ja paljon muuta. Olen vieläpä koonnut tänne Android-sovelluksista listan, joka on noussut ehkä Suomen haetuimmaksi listasivuksi.

Joskus puhelimen ruudulla näkyvät asiat osoittautuvat oleellista hetkeä mielenkiintoisemmaksi. Se on trendi niillä, jotka hakevat viihdettä puhelimilla. Samalla sosiaalinen hetki muiden ihmisten seurassa voi häiriintyä, kun haetaan juttuja ulkopuolelta eikä niiltä koordinaateilta missä nyt ollaan. Eipä valittaminen auta, jos olen itsekin näyttänyt joskus hyvää esimerkkiä, hehheh.

HTC-luuriin tuli vika juhannuksena, jonka takia se vartoi takuukorjaamolla kuukauden. Sopivasti ostin etukäteen tarjouksesta GT-2370-puhelimen, joka on osa Samsungin Xcover-kestopuhelinsarjaa. Tuota on käytetty kaikkialla kuukauden päivät ja pitää kyllä myöntää, että asiat vaan helpottuivat. 2 Ah akun ansiosta riittää kerran kuukaudessa lataaminen, laite ei jöki, mahtuu työhousujen taskuun, nopeaa vastata puheluihin ja kestävyyden ansiosta ei tarvitse käsitellä hellävaraisesti (tosin ei kannata yrittää hakata kirveellä, häviää se siinäkin myytinmurtajille). Kaikki ylimääräisyys loistavat poissaoloaan ja olennaisilta asioilta ei myöhästy. Paperikalenterikin tuli takaisin käyttöön, vaikka käytän vielä kuukkelin almanakkaa.

Päivitän ne Twitter-statukset vasta kotona. Ehkä.

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: