Evo-retkiraportti: Ilveksen käpäliä seuraamassa

Lapin eräretkestä (ks. ko. raportti) on neljä vuotta, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi vastaavaa reissua, vaikka olenkin haaveillut. Nyt kun toukokuun ajan on näillä näkymin pelkkää vapaata, ajattelin toteuttaa alkuun pientä eräretkeilyä. Menimme Vilin kanssa tekemään päivän ja yön mittaista (8.-9.5.2013) retkeä Evossa, joka sijaitsee Lammen ja Padasjoen välissä.

Patikoinnissa kilometrejä kertyi yhteensä 20, joka on mielestäni näin raskaiden varusteiden osalta hyvä suoritus. Tiedettiin, että keskiviikkona oli paras päivä ja helatorstaina mahdollisesti sataisi vettä. Siksi tehtiin se pisin (15 km) retki ennen seuraavaa päivää. Onneksi torstaina oli vain pieniä kuuroja sen aikaa, kun patikoitiin. Ja hyvä näin, sillä unohdin sadeasuni kotiin lattialle. Mukana oli taskuun mahtuva sadeviitta, jolla pärjäsin tällä kertaa hyvin.

Yö meni Valkea-Mustajärven rannan laavulla ja se oli meikäläiselle ensimmäinen yö laavulla. Aamulla oli taustametelinä lokkien naurua, tikkojen hakkaamista ja ehkä lähimmässä puussa istunut varis, joka lopulta herätti meidät aamukuuden aikaan. Yöllä lämpötila oli vielä sen verran alhainen, ettei hyttyset häirinnyt. Tällä kertaa ei telttaa olisi tarvinnut ottaa mukaan.

Koko paikka oli näin arkena varsin hiljainen ja ainoat vastaantulleet retkeilijät olivat äijäkaksikko Rahtijärven kohdalla ja vanhempi pariskunta lapsenlapsineen Syrjänalusen laavulla. Voin suositella Evon retkeilyaluetta niin lyhyille, kuin myös pitkille vaelluskierroksille. Isommalle porukalle löytyy leirialueita grillikatoksineen. Kerron retken muutamia kohokohtia alla olevassa kuvagalleriassa.

Lisätietoja Evosta: luontoon.fi
Tarkempi kartta: retkikartta.fi

Haaveilen seuraavaksi Oulangan karhunkierrokselle lähtöä tai jokiretkelle kanootin kanssa, mutta mahdollisuudet näyttävät. Jos kenties haluaisit mukaan tai sinun seuraasi mahtuu, ota minuun yhteyttä!

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: