Yksinäisen suden matka Birgitan Polulla

Kun alkuviikolle suunnitellut erävaellusreissut jouduttiin siirtämään kaverin toipuessa flunssasta, päätin käydä katselemassa muita paikkoja, jotta voisin käyttää lomallani aikaa etenkin reissailuihin. Niinpä pakkasin retkikamppeet, hyppäsin aamulla junaan kohti Lempäälän keskustaa ja lähdin vaeltelemaan Birgitan itäiselle polulle. Kilometrejä kertyi Etelä-Hervantaan saakka jaloin n. 30 ja yötä tuli vietettyä laavulla hyvässä seurassa. Muuten koko retki tuli tehtyä täysin yksin.

Birgitan Polku on Lempäälän ylpeys. Se valittiin Suomen vuoden 2006 Retkikohteeksi ja polku tarjoaa hyvät puitteet niin pienille, kuin isommillekin retkille. Sitä voi soveltaa erähenkiseen vaellukseen kuten itse tein, mutta esimerkiksi Vähä-Riutan laavulle voi tehdä lyhyen päiväreissun vaikkapa polkupyörällä Hervannasta saakka.

Oma reittini alkoi Lempäälän keskustasta, jolloin reitti alkoi kaupungin laidalta soratien varrelta. Reitin varrella tuli kolme laavua: Vähä-Kausjärvi, Kyynärö (en käynyt kurkkaamassa) ja Vähä-Riutta, jossa ilta meni laavun luona hengaillessa muiden retkeilijöiden ja koiran kanssa nukkumaanmenoon saakka. Aamulla lähdin aikaisin vaeltamaan kotia kohti ennen vesisadetta.

Varustuksen osalta vaellukseen tuli varauduttua hyvin. Kolmen litran vesi riitti retkeen nappiin, vaikka ensimmäisenä päivänä oli todella kuuma. Ylläpitämäni lista retkikamppeista löytyy täältä.

Mitäpä olisi reissu ilman kameraa ja julkista kuvagalleriaa. Täräytellääs vähän:

Lisätietoja Birgitan Polusta:

4 vastausta artikkeliin “Yksinäisen suden matka Birgitan Polulla

  1. Hyvä postaus!

    Oliko Lempäälän asemalta vaikea löytää Birgitan polun päähän? Käytitkö reissulla vain tuota oheista, netistä löytyvää karttaa? Tarvisiko hankkia tarkempaa?

  2. Joo, reitille pääsy ei ollut helppoa, joten jouduin turvautumaan käyttää puhelimen karttaa. Oheinen kartta ei ole kovin tarkka polun löytämistä varten, mutta onneksi tiellä oli opasteita reitille.

  3. Moro! Oliko reitiltä opasteet Hervannan suuntaan, eli miten helppo oli poiketa reitiltä Herwoodiin?
    Noita kotia ja laavuja on varmaan sielä sen verran, ettei telttaa tarvitse mukaansa raahata?

  4. Kyllä noilla lähes kaikilla risteyksillä oli kyltit, jotka kertoo reitin tai kadun nimen. Kannattaa ottaa Etelä-Hervannan kartta jossain muodossa mukaan, jossa näkyy katujen nimet, jotta löytää perille. Kevyen teltan ottaminen mukaan ei huono ajatus olisi. Vähä-Kausjärven laavu oli suljetussa tilassa, joten siellä voi ehkä mukavasti nukkua, mutta itse en ole vielä kokeillut. Vähä-Riutalla oli avolaavut, jossa viiman takia voi tulla kylmä, eikä niiden välissä oleva tulipaikka paljon auta. Ainakin minulla tuli hieman hankaluuksia saada unta.

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: