Päivä Helvetinjärvellä

Viimeiset lomapäivät tuli käytettyä ollessa Pirkanmaan parhaimmissa kansallispuistoissa. Lopulta pääsimme lähtemään maanantaina 27.5. ja messissä oli Ari, jonka kanssa olen tehnyt eniten erävaellusreissuja, mm. Lapissa neljä vuotta sitten. Samana vuonna olemme molemmat käyneet viimeksi Helvetinjärven kansallispuistossa ennen tätä kertaa.

Viimeksi vaelsimme jaloin alle 10 kilometriä Kankimäeltä (jossa on parkkipaikan lisäksi kioski) Iso-Ruokejärveen. Tällä kertaa menimme Haukkajärvelta Luomalahteen ja painavien rinkkojen kanssa kilometrejä tuli 20. Kaiken kaikkiaan isoja järviä tuli nähtyä tässä puistossa kolme, jos Iso-Ruokejärveä ei lasketa.

Vaikka edellisenä viikolla varoitettiin maanantain (lähtöpäivän) vesisateesta, tilanne oli aivan toinen. Silloin ei tullut tavattua kuin yksi nuori pariskunta, joka yöpyi teltan kanssa Luomajärvellä, missä mekin. Monet ovat todennäköisesti suunnitelleet puistoon lähtemistä vasta tiistaiksi hyvän kelin varalta ja silloin tuli paljon vastaantulijoita.

Meidän osalta saimme vaeltaa rauhassa. Metsäpalovaroitus oli voimassa koko alkuviikon, joten teimme ruokaa Helvetinkolun päivätuvalla ja Luomalahden uudella keittokatoksella. Ennen puistosta lähtemistä kevensimme päivää uimalla Haukkajärven hiekkarannalla. Vesi oli matalaa ja hyvin lämmintä.

Tiistai-iltapäivänä matkamme jatkui Seitsemisen kansallispuistoon, jossa kerron seuraavassa blogikirjoituksessa.

Lisätietoja: luontoon.fi

One thought on “Päivä Helvetinjärvellä

  1. Hei olen sami 29v ja olen menossa yksin helvetin järvelle ja olisin kiinnostunut tietää mitä minun kannattaisi ottaa huomioon ennen lähtöä. Tämä on ensimäinen reissuni kun vaellan. Voiko Helvetin järven alueella telttailla missä tahansa ? Miten toi peseytyminen onnisttuu eli onko järvet uimakelpoisia. Akomus olisi kiertää 2päivää ja saada tuntumaa vaeltamisesta. Mulle voipi laittaa viestii luoma.sami3@gmail.com ainiin, sellainen asia vielä että mihin tonne voi auton jättää reissun ajaksi parkkiin?

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: