Päivä Seitsemisessä

Matkamme Helvetinjärveltä jatkui Seitsemisen kansallispuistoon, sillä se oli sopivasti matkan varrella ja ajoa on n. 40 kilometriä. Hyvin olennainen ero edelliseen verrattuna on Seitsemisessä se, että lähes kaikkiin paikkoihin pääsee autolla, joten siellä emme vaeltaneet painavien rinkkojen kanssa.

Kävimme lähes kaikki Seitsemisen olennaisimmat nähtävyydet läpi. Kuvista päätellen sen voi ymmärtää olevan tylsää suoaluetta, mutta pitkospuita pitkin kävely oli minulle kaupunkilaiselle ainutlaatuinen kokemus, sillä näin suuria ja upeita suoalueita ei paljon näe lähempänä Tamperetta. Soljastensuolla olevan valtavan Jaulinnevan avosuon nähtyämme  tehtiin ruokaa Saari-Soljasen keittokatoksessa ja pystytimme teltan Kirkas-Soljasen järven rannalle. Aamulla lähdimme katselemaan Liesjoen Myllyä, jolla jauhottiin viljaa lähitaloille. Loppuaika meni vaellessa Multiharjun aarniometsän kautta Koveron perinnetilaan ja sieltä takaisin.

Ennen kuvagalleriaa sananen Koverosta. Kovero on vuonna 1859 perustettu tila, joka myytiin Metsähallitukselle 1970. Nykyisin Koveron arvokasta perinnemaisemaa hoidetaan yhtenä puiston nähtävyyskohteena. Kovero on merkittävä perinnemaisema-alue, jolla vaalitaan ihmisten aikaansaamaa kulttuurimaisemaa ja sen eliöstöä. Vuoden 1943 ilmakuvasta päätellen Koveron tila oli vielä laaja peltojensa vuoksi. Koveron perinnetilasta voi lukea lisää luontoon.fi:stä, mutta suosittelen ennen kaikkea käymään paikalla itse.

Lisätietoja Seitsemisestä: luontoon.fi
Kartta: retkikartta.fi

Koko kevään aikana kilometrejä rinkan kanssa on tullut n. 70, josta 20 Evolta, 30 Birgitan Polulta ja 20 Helvetinjärveltä. Varsinkin pitkiä retkiä ei toistaiseksi taida tulla vähään aikaan alkavien kesätöiden ja tämän jälkeen jatkuvan opiskelun vuoksi, mutta aika näyttää, mitä tulee tapahtumaan. Haaveenani on mennä seuraavalla kerralla tuntureille, sillä niissä en ole vielä ole käynyt retkellä. Kiikarissa ovat mm. Pallas-OunastunturiLemmenjoki ja Urho Kekkosen kansallispuisto. Myös Kevon rotkolaakson läpi kulkeminen kiinnostaa, vaikkei se ole tunturia.

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: