Gaming.fi / syksy 2013

Tervehdys! Koska olen viime aikoina blogiini raapustelun sijaan keskittynyt lähinnä toisen sivun pariin pitkäaikaisen harrastukseni vuoksi ja käyttänyt näiden parissa työskentelyyn monta tuntia, kerronpa vähän, mitä kaikkea ”julkisella nörttisektorilla” on tapahtunut.

Suomen eSports-gaala 2013

Suomen elektronisen urheilun gaala oli toinen kerta Suomessa ja ensimmäinen kerta minun osaltani. Lauantaina 12.10.2013 Bodomin Kartanossa pidetty, SEUL ry:n, The Group ry:n ja eSport Challenge Oy:n järjestämä eSports-gaalailta keräsi yhteen eri peliskenejä edustavia pelaajia, toimittajia, selostajia, tapahtumajärjestäjiä ja muita elektroniseen kilpapelaamiseen liittyviä toimijoita. Tapahtuma oli antoisa etenkin ajatusten vaihtamisen suhteen eri toimijoiden kanssa ja yleistä viihtyvyyttä paransi myös herkullinen ruoka sekä vaikuttava ilotulitus.

Keittiömestari ESPC:n Sami "SamZ" Lönnberg.
Keittiömestari ESPC:n Sami ”SamZ” Lönnberg.

Seuraavana päivänä 13.10.2013 pidettiin SEUL ry:n syksyn liittokokous, jossa keskeisiä aiheita olivat mm. edellisten vuosien tilinpäätökset ja muuta liiton historiaa, vuoden 2014 talousarvio, suunnitelmat henkilökunnan palkkaamiseen, pelaajatalo ja julkinen keskustelu. Lisäksi kokouksen aikana tehtiin henkilövalinnat hallituksen jäseniksi. Kokouksen päätyttyä Jaakko ”Pawsaur” Markkanen haastatteli SEUL ry:n puheenjohtaja Tuomas ”althalus” Vellingiä:

ASUS G750JW -peliläppäri

ASUS:n Republic of Gamers -tuotesarja on varmasti tuttu etenkin Assemblyjen StarCraft 2 -turnausta seuranneille. Pelaajille suunnatun sarjan valikoimaan kuuluu komponenttien ja oheistarvikkeiden lisäksi kannettavat tietokoneet, jotka ovat suunniteltu raskaaseen pelaamiseen. Viime vuonna arvostelemamme ASUS ROG G75 on saanut uuden malliston kuluneen kesän aikana, G750:n, jossa on päivitetty komponentteja uudelle sukupolvelle sekä ulkonäköä hieman paranneltu.

ASUS G750JW oli testattavana viikon verran.

Otin G750JW:n testipenkilleen selvittäen, kuinka varteenotettava se on kasuaalihenkiselle, mutta jokseenkin vaativalle PC-pelaajalle.

Insomnia XV

Porin Winnova-oppilaitoksen tiloissa joka vuosi järjestettävä Insomnia on LAN-pelitapahtuma, jossa olin omalta osaltani kolmannen kerran. Vaikka useimpien käsityksien mukaan Pori ei houkuttele ihmisiä Keski- ja Etelä-Suomesta, Insomnia on silti yksi Suomen merkittävimmistä laneista, jossa on mukana eSportsia. Luultavasti tämä jää henkilökohtaisesti myös yhdeksi ikimuistoisimmaksi Porin reissuksi Sonisphere 2010 -reissun lisäksi.

Insomnia XV:ssä oli noin 400 lanittajaa.
Insomnia XV:ssä oli noin 400 lanittajaa.

Itse olin tapahtumassa mukana lähinnä mediatoimijana kuin pelaajana. Yksi reissun kohokohdista oli järjestää paneelikeskustelu elektronisen urheilun eri tahojen kanssa:

Katso:

Jatkuu…

Kiinnostaessa kannattaa lyödä selaimen osoitekenttään Gaming.fi ja tarkastella muita juttuja tulevaisuudessakin. Joitakin poimintoja:

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: