2014 takana ja tulevat kujeet

Vuosi 2014 ei ole ollut itselleni kovin merkityksellinen vuosi aikaisempiin nähden ja sen voisi nähdä vähäisestä sosiaalisen median käytöstäni tai pelkästään blogista. Valokuvia on kyllä kertynyt jonkin verran Flickr-profiiliin Kuuban ja Kolin reissulta, joka osoittaa olevani hengissä. Nyt kun vuosi on vaihtunut, voin kenties valottaa viime vuotta ja mitä tulevan pitää.

Kuuba – kulttuuri elää musiikin tahdissa

Viime vuonna ulkomaan reissuja on tullut tehtyä tasan yksi kappale. Alkuvuodesta 2014 lomailin perheeni kanssa Kuuban turistikaupungissa, Varaderossa. Vaikka Kuuba on ainakin itselleni erittäin mielenkiintoinen valtio ja olisin mielelläni halunnut käydä tutustumassa myös maan itäisen osan paikkoihin kuten Trinidadin kaltaisiin vanhoihin kyliin, reissumme perustui pääosin lomailuun. Viikon aikana ehdittiin käymään viidakkomaisen Matanzasin kautta pääkaupunki Havannassa, jossa vasta alkoi avartaa aito Kuuba tyylikkäine ajoneuvoineen ja rakennuksineen, mutta myös paikalliset lapioidensa kanssa ja rämeine kortteleineen. Kuitenkin koko Kuubassa paikallinen musiikki on, kuin vallitseva uskonto, eikä ravintoloissa voinut välttää muusikoita erilaisine instrumenttineen yhtenäkään päivänä.

Kuubassa olevat klassillisten autojen valtavan tuntuinen läsnäolo johtuu USA:n pitämästä kauppasaarrosta, joka on saanut asukkaita ylläpitämään ja tuunaamaan näinkin vanhoja autoja. Kauppasaarto ei kuitenkaan estänyt myymästä esimerkiksi Princles-tuubeja hotellissammekin, tosin ne olivat kalliita muihin sipseihin nähden. On kuitenkin positiivista, että kauppasaarrolle näyttäisi tulevan lievennystä tai jopa loppu, joka antaisi näin hienolle kulttuurille mahdollisuutta parempaan elämiseen.

Valokuvat Kuubasta Flickr:ssä | Suomi-Kuuba-Seura ry

Pohjois-Karjalan parhaat järvimaisemat

Vuoden 2014 erävaellus tuli vietettyä Itä-Suomessa, jossa en oikeastaan ole käynyt kuin ehkä taaperona Lappeenrannassa. Nuoresta pitäen olen kiinnostunut käymään Kolilla, vaikken tiennyt paikasta ihmeemmin. Kesätöiden ja koulun välillä oli viikon rako, jolloin aioin käyttää vaelluskenkiä tehokkaasti. Tällä kertaa lähdin reissaamaan yksin, sillä matkaseuraa ei tahtonut löytyä kaverien ajanpuutteen takia, vaikka monella tahtoi muuten olla kiinnostusta. Mutta vaikka seurassa olisi mielellään, yksin lähtö ei kaduttanut ollenkaan ja tässä suositussa kansallispuistossa ei tarvinnut pysähtyä ilman muita mukavia retkeilijöitä, joista osa oli tullut Saksastakin saakka.

Jo alkutaipaleilla pääsi näkemään Pielisen järveä n. 340 metrin korkuisen Ukko-Kolin vaaralta, jolta pääsi ihastelemaan Itä-Suomen jylhää maisemaa. Retken varrella vastaan on tullut jonkin verran vanhaa ahoa ja Lakkalan perinnetila. Retken puolessa välissä Kiviniemellä odotti uudehko sauna, joka on käytettävissä ilmaiseksi. Viimeinen yö tuli vietettyä ihastuttavassa, perinnetiloja täynnä olevassa paikassa. Kaikkiaan vaellettuja kilometrejä tuli viiden päivän aikana noin 40, mutta Herajärven kierros tarjoaa innokkaimmille reilut 60 km.

P.S. Suosittelen kohdetta erityisesti opiskelijoille, sillä juna palvelee Joensuun rautatieasemalle halvalla ja edullinen kimppakyytitaksipalvelu Joensuun ja Kolin välillä on olemassa.

Valokuvat Kolista Flickr:ssä | Koli Luontoon.fi:ssä

Vuoden 2014 kohokohdat taisivat olla siinä siskon häiden lisäksi ja arkipäivät ovat menneet opiskelun ja välillä duunin parissa.

Stuttgartin ja Münchenin akselia kohti

Tässä kohtaa vastaan siihen, mistä monet tuttavat ovat kyselleet. Olen lähdössä opiskelijavaihtoon tänä vuonna helmi-maaliskuun haarukalla ainakin neljäksi kuukaudeksi. Paikkana on Etelä-Saksan Baden-Württembergin ja Baijerin rajamailla oleva yli 100 000 asukkaan pienkaupunki, Ulm. Kaupunki Tonavan rannalla, jossa sijaitsee 160 metrinen tuomiokirkko.

Miksi juuri tänne? No, aikaisemmin suunnittelin Puolaan lähtöä, mutta kurssitarjonnan johdosta vaihdoin johonkin sopivampaan ja tämä sitten pompsahti. Ja miksi vaihtoon, no maailma avartaa ulkomailla ja luotan siihen, että Saksan kaltaisella teollisuusmaassa opiskelu vaikuttaisi muutenkin hyödylliseltä ja samalla voisi oppia kieltä sekä tietenkin pitämään hauskaa erilaisemmassa kulttuurissa. Itse asiassa en ole ikinä käynyt Keski-Euroopassa, joten tilaisuudet tulevat hyvään käyttöön.

Ei muuta kuin hyvää kuluvaa vuotta kaikille!

Jätä kommentti / Leave a Reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: